Vinogradarstvo MILOŠ

A+ R A-
Vinogradi Miloš alt

Poluotok Pelješac se čitavom dužinom proteže u smjeru jugoistok-sjeverozapad. Sam položaj poluotoka je preduvjet da njegove južne padine već u proljeće i jesen imaju dotok velike količine sunčeve energije, svjetla i topline što je izuzetno povoljno za uzgoj Plavca malog. Na tim južnim padinama brdovitog i šumovitog poluotoka, na manjim i većim površinama, djelomično su nastala pjeskovita tla koja su izvanredan supstrat za uzgoj Plavca malog. Takve lokacije mogu se nazvati gnijezdima Plavca malog.

Naši vinogradi nalaze se na potezu od uvale Prapratno do mjesta Ponikve. Smješteni su na južnim padinama srednjeg uzdužnog grebena, na najkvalitetnijim položajima, nastalim na dolomitnim stijenama. Sami uvjeti podizanja vinograda su ekstremni, budući da se radi o izuzetno teškim terenima pod kutom i do 45 stupnjeva, s puno kamena i tlom koje je u obliku žljebova duboko profilirano. Takav prostor oplemenjujemo ručnim formiranjem terasa sa suhozidima.

Ukomponirajuči vinograde u sam prostor stvaramo jedinstvenu cjelinu pejzažno - krajobrazne arhitekture u kojoj suhozidi, tlo i loza u ambijentalnoj jedinstvenosti prostora stvaraju unikantni ugođaj. Doživjeti prostor i upravljati njime na ovakav način omogučava razumijevanje vanjskih - klimatskih utjecaja: sunca, topline, svjetlosti, cirkulacije zraka, vrste i količine oborina, akumulacije vlage u zemlji te vlažnosti zraka. Plavac mali između svega toga je nit poveznica koja čini sklad - harmoniju, veoma kompleksnu.Vina Milo
Granitno ljubi?astocrvena boja s modrim refleksima ... Vie >

Bioloka raznolikost
Nae prirodno okruenje obiluje mnogim ljekovitim ... Vie >

I vi mislite da je vino dio naše kulture, dio našeg života. Ako ste zaljubljenici u vino ili na bilo koji način štovatelji prirode, Stagnum je samo jedan snažan izričaj čitavog spektra prirodnih i klimatskih utjecaja tj. naš put koji smo spremni dijeliti s Vama.

Učlanite se u Stagnum klub i podijelite s nama radost uživanja u čudesnim bojama i neponovljivim okusima Stagnuma.

Prvi čete saznati novosti iz Vinarije Miloš. Bit čete rado viđen gost na promocijama i degustacijama naših odabranih vina. Ostvarit čete prednost u naručivanju vina iz naših biranih kolekcija. Vaša omiljena vina stizat će na Vašu kućnu adresu.

Pošaljite nam Vaše želje, ocjene i komentare. Dragocjeni su nam u neprekidnom traganju da budemo što bolji. Pomno čemo ih razmotriti. I nagraditi Vašu vjernost Stagnumu.